Kan man tjene penge på ren luft?

Forord

Denne rapport er en opfølgning på analysen ”Danske styrkepositioner inden for miljøvenlig teknologi – en erhvervsanalyse af klyngedannelse”, som FORA udførte for Miljøstyrelsen i 2005/2006. Den tværgående rapport var en del af grundlaget for regeringens redegørelse for miljøeffektive teknologier, der udkom i maj 2006, og som har ført til handlingsplanen for miljøeffektive teknologier, der præsenteres i foråret 2007.

I den tværgående rapport blev 3 områder udvalgt til nærmere undersøgelse: energi/klima-, kemikalie- og vandområdet. Denne rapport vil på tilsvarende vis lave en uddybende undersøgelse af danske erhvervsmæssige styrkepositioner inden for teknologier til reducering af luftforurening.

Rapporten er udarbejdet af et team i FORA bestående af Torsten Andersen, Anders Jørgensen og Thomas Alstrup. Jørgen Rosted har været involveret fra start til slut med kritiske kommentarer, kvalitetskontrol og inspiration.

Datamaterialet til rapporten er indsamlet i perioden oktober 2006 til januar 2007. Herudover er viden og data fra den oprindelige rapport inddraget, hvor det er vurderet relevant. Data til den oprindelige rapport er indsamlet i perioden september 2005 til januar 2006.

Se www.foranet.dk for information om FORA

Kontaktperson: Torsten Andersen (toa@ebst.dk)

 



Version 1.0 Oktober 2007, © Miljøstyrelsen.