Kortlægning af LAS

Forord

Projektet ”Kortlægning af LAS” er udført i perioden juni 2006 til september 2006.

Undersøgelsen er udført gennem kortere interviews med repræsentanter for producenter og importører og forskellige organisationer og institutioner. Denne rapport beskriver resultaterne af kortlægningsprojektet. Som udgangspunkt er det i projektet kortlagt, hvilke produkter der indeholder tensidet LAS på det danske marked, efterfulgt af en kortlægning af mængderne af LAS i danske produkter, henholdsvis til detail og erhverv. (2005-tal). Der er set på udviklingen i det danske marked for kompakte vaskemidler sammenlignet med de traditionelle vaskemidler. Endeligt er der set på udviklingen i forbruget af LAS i Sverige i løbet af de seneste år, og hvilke initiativer der er anvendt i Sverige for at få nedbragt forbruget af LAS.

Projektet er gennemført af Anne Louise Niemann og Jørgen Mikkelsen fra Rambøll Danmark samt Ann Martens fra Rambøll Sverige.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen.

Inden offentliggørelsen har rapporten har været sendt i høring hos de organisationer, producenter, importører og andre interessenter, der har bidraget til undersøgelsen.

 



Version 1.0 November 2007, © Miljøstyrelsen.