Miljøprojekt Nr. 1241, 2008
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Sammenligning af oprensningseffekt ved airsparging og kemisk oxidation

Resumé
Denne rapport belyser forskellene i oprensningseffekt mellem henholdsvis airsparging og kemisk oxidation med kaliumpermanganat under et tidligere renseri. Der er gennemført en fuldskala oprensning med airsparging og vakuumventilation samt efterpolering med kemisk oxidation med kaliumpermanganat. Projektet har vist, at den kemiske oxidation er noget mere effektiv end airsparging med hensyn til oprensning i såvel det horisontale som det vertikale plan.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [123 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.859 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juli 2008, © Miljøstyrelsen.