Organiske miljøfremmede stoffer og tungmetaller i havsedimenter

Forord

Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projekterne ”Organiske miljøfremmede stoffer og tungmetaller i havsedimenter” (benævnt projekt I) og ”Indhold af udvalgte stoffer i havne- og havsedimenter (benævnt projekt II – ikke publiceret pt.). Projekterne er gennemført for Miljøstyrelsens midler for forskning og udvikling. Projekt I er udført af DHI - Institut for Vand og Miljø med Arne Jensen som projektleder og Kim Gustavson som projektmedarbejder. Projekt II er udført af Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) med Britta Pedersen som projektleder og Jørgen Vikelsø og Jesper Platz som projektmedarbejdere.

Nærværende rapport er udarbejdet af DHI - Institut for Vand og Miljø.

Projektet har været fulgt af en styregruppe, der har afholdt et styregruppemøde i løbet af projektperioden. Rapporten blev sendt til skriftlig høring. Styregruppen havde følgende medlemmer:

Kjeld Frank Jørgensen, Miljøstyrelsen
Alf Aagaard, Miljøstyrelsen
Henrik Søren Larsen Miljøstyrelsen
Pia Ølgård Nielsen Miljøstyrelsen
Britta Pedersen Danmarks Miljøundersøgelser
Christian A. Jensen Århus Amt
Arne Jensen (projektleder) DHI-Institut for Vand og Miljø
Kim Gustavson DHI-Institut for Vand og Miljø

Styregruppens medlemmer takkes for et konstruktivt samarbejde under udførelsen af projektet. Desuden takkes Frederiksborg Amt, Fyns Amt, Miljøkontrollen, Nordjyllands Amt, Vejle Amt og Århus Amt for arbejdet med prøvetagningen af sedimenter på de udvalgte positioner

Hørsholm, den 22. juni 2001

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.