Miljøkrav i lovgivningen

Forord

Byggepanelet, som blev nedsat i 2000 på initiativ af Miljørådet for renere produkter, har udarbejdet en handlingsplan for en miljømæssigt  bæredygtig udvikling i den danske byggesektor. Heri er de væsentlige miljøfaktorer for bygværkes livscyklus udpeget som: energiforbrug, materialeforbrug og begrænsning af affaldsdannelse samt forbrug af sundheds- og miljøbelastende stoffer.

Love og regler for bygge- og anlægsområdet udgør en betydelig del af de rammebetingelser, som påvirker de væsentlige miljøfaktorer. Ved at påvirke love og regler for byggebranchen i mere miljøvenlig retning, påvirkes såvel markeds- og konkurrencebetingelserne for byggevarer som  byggeriets parter.

Projektet skal skabe et overblik over det nuværende lov- og regelgrundlag for byggebranchen, herunder hvilke forandringer der vurderes at ske i forbindelse med den endelige gennemførelse af byggevaredirektivet.

Projektet skal desuden opstille forbedringsforslag til lov- og regelgrundlaget, således at dette i højere grad fremmer inddragelsen af miljøhensyn i byggeriet.

Projektets resultater vil være et redskab for myndigheder og tekniske eksperter, som deltager direkte i lovgivningsarbejde eller i udvalgsgrupper for udarbejdelse eller revision af love, regler og standarder på byggeområdet.

Projektets resultater vil endvidere give byggeriets parter en oversigt over gældende regler samt en indikation af hvilke tiltag, der kan forventes og dermed give dem mulighed for at tilrettelægge og overveje ændringer på et tidligt tidspunkt.

 



Version 1.0 September 2006, © Miljøstyrelsen.