Metoder og økonomi til fjernelse af restforurening af benzin

Forord

Denne rapport omhandler projektet ”Restforurening af benzin – Metoder og økonomi til fjernelse af risiko”, som er gennemført for lokaliteten Nykøbingvej 259, Radsted, Sakskøbing.

På lokaliteten har der været en tankstation, og nedgravede tanke og jordforurening umiddelbart omkring tankene er tidligere fjernet. Efterfølgende har den naturlige nedbrydning af den efterladte forurening i den mættede zone været undersøgt og moniteret, og det er vurderet, at den efterladte restforurening på lokaliteten udgør en risiko for grundvandsressourcen.

I nærværende projekt er det belyst, hvilke afværgemetoder, der vil kunne anvendes overfor forureningen nu, ca. 10 år efter opgravningen af tanke og jordforurening deromkring. Økonomien ved de beskrevne afværgemetoder er også angivet. Det er endvidere belyst, hvilke omkostninger, der er forbundet med at gennemføre afværgeforanstaltningerne i dag sammenholdt med, hvad det ville have kostet, hvis de var gennemført samtidig med, at tankene og jordforureningen blev opgravet.

Projektet er udført af Carl Bro as for Storstrøms Amt og er et led i Miljøstyrelsens Teknologiprogram for jord- og grundvandsforurening.

Projektmedarbejdere fra Carl Bro as har været Jesper Albinus, Pia Lene Winther, Steffen Dam Nielsen, m.fl. og projektledelsen er forstået af Lene Mundus, Carl Bro as.

I forbindelse med projektet blev der nedsat en styregruppe. Styregruppen har bestået af:

  • Brian Tang Vestergaard, Storstrøms Amt
  • Jesper Albinus, Carl Bro as
  • Lene Mundus, Carl Bro as
  • Kim Dahlstrøm, Miljøstyrelsen (indtil medio 2005)
  • Ole Kiilerich, Miljøstyrelsen (fra medio 2005)

 



Version 1.0 Oktober 2006, © Miljøstyrelsen.