Bacillus thuringiensis og fødevareforgiftninger

Forord

I denne rapport beskrives resultaterne af projektet ”Bacillus thuringiensis og fødevareforgiftninger”, som er gennemført i løbet af 2005 og 2006.

Projektleder var Seniorforsker Niels-Bohse Hendriksen, Danmarks Miljøundersøgelser afdeling for Miljøkemi og Mikrobiologi. Herudover deltog følgende i projektet: seniorforsker Bjarne Munk Hansen, Danmarks Miljøundersøgelser, samt afsnitsleder Katharina E. Olsen, Statens Serum Institut. Data brugt i projektet er indsamlet løbende siden 2002 Statens Serum Institut.

Projektet er gennemført som et samarbejde mellem Danmarks Miljøundersøgelser og Statens Seruminstitut, og projektet er blevet iværksat og finansieret af Miljøstyrelsen.

Til projektet har der været knyttet en følgegruppe, som takkes for gode råd og stor interesse under projektet og i forbindelse med dets rapportering. Følgegruppen bestod af: Professor Jørgen Eilenberg, Institut for økologi, Københavns Universitet; Seniorforsker Hanne Rosenquist, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet; Teknisk direktør Ejvind Rubæk, Cillus A/S; Embedslæge Anne Hempel-Jørgensen, Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Midtjylland; Dyrlæge Linda Bagge, By- og Landskabsstyrelsen og Cand. agro. Anita Fjelsted, Miljøstyrelsen.

 



Version 1.0 Januar 2008, © Miljøstyrelsen.