Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 2, 2008

Overfladebehandling med organiske opløsningsmidler

Gennemgang og kommentering af EU's referencedokument med BAT-anbefalinger for industrier, der foretager overfladebehandling med organiske opløsningsmidler

Resumé
Denne rapport indeholder en gennemgang og vurdering af, om der i EU´s BREF-dokument 'Surface Treatment using Organic Solvents' er forhold og metoder, der kan være i konflikt med gældende dansk lovgivning. BREF-dokumentet omfatter 18 brancher/processer, bl.a. trykning på papir og emballage samt maling og lakering af metal, træ og plast. Emission af organiske opløsningsmidler er vurderet ud fra VOC-bekendtgørelsen. Alle BAT-anbefalinger fra BREF er samlet og beskrevet i en liste med referencer til de relevante punkter i BREF.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [201 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [219 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Januar 2008, © Miljøstyrelsen.