International NGO-indsats for bæredygtig produktion og forbrug

1 Indledning

Projektet "International indsats" består af en vifte af aktiviteter, hvis overordnede mål har været at styrke det folkelige element i det internationale arbejde med forbrug og produktion, samt at arbejde for at miljø- og naturbeskyttelse bliver en central del af udviklingen af den integrerede produktpolitik (IPP) samt den internationale forpligtelse ”Ti års rammer af handlingsprogrammer for bæredygtig forbrug og produktion”, som stammer fra bæredygtighedstopmødet i Johannesburg i 2003.

Fra starten af projektets tilblivelse (ansøgning fra Danmarks Naturfredningsforening) af 26-11-2003) blev en række aktiviteter beskrevet og målsat i en tidsplan for en periode på 2½ år. Efterfølgende blev en mere detaljeret og justeret plan udarbejdet (6-02-2004) og godkendt af Miljøstyrelsen, og endelig har der været godkendt forlængelse og ændring af visse poster i budgettet. I hele projektforløbet har der været ændringer af bemanding og skiftende politiske vinde og prioriteringer, som har givet anledning til visse yderligere ændringer, som fremgår af rapporten.

Rapporten er opbygget så den følger den detaljerede projektbeskrivelse fra februar 2004. I hvert hovedafsnit gennemgås – efter en fast skabelon:

1.      Baggrund

2.      Aktiviteter

3.      Milepæle

4.      Succeskriterier

5.      Slutprodukter og

6.      Projektdeltagere

- for hovedaktiviteten. Undervejs beskrives ændringer i udviklingen samt eventuelle ændringer til punkterne som følge heraf.

 



Version 1.0 Juli 2008, © Miljøstyrelsen.