Forbedret mulighed for reduktion af fungicidforbruget i kartofler

Appendiks I

Nedenfor i figur I1-I5 er vist dag for dag information om sammenhængen mellem sporangiefrigørelse (tidspunkt og mængde) og infektion på fangplanter, sammenholdt med relativ luftfugtighed, nedbør og bladfugt. Der er brugt data fra Flakkebjerg klimastationen undtagen for bladfugt, som er taget fra Metos. Risikoen for sporangiedannelse er som angivet daglige HSPO-værdier. Jo højere værdien er, jo bedre har betingelserne for sporangiedannelse været. Den tilsvarende beregning med data fra Metos er angivet i parentes. For nærmere forklaring se også tekst i afsnit 3.6 og figur 30-34. Det bemærkes, at der sidst i den tørre juli kom regn den 27. juli, og efter et døgn var læsionerne aktiveret og sporer spredt (figur I1).

Klik her for at se figuren.

Figur I1. Sporangiefangster og infektion på fangplanter sammenholdt med RH, bladfugt og nedbør på timeniveau. Flakkebjerg 23- juli til 29. juli 2006, Bintje. Forklaring se figur 32.


Klik her for at se figuren.

Figur I2. Sporangiefangster og infektion på fangplanter sammenholdt med RH, bladfugt og nedbør på timeniveau. Flakkebjerg 30. juli til 4. august 2006, Bintje. Forklaring se figur 32.

Klik her for at se figuren.

Figur I3. Sporangiefangster og infektion på fangplanter sammenholdt med RH, bladfugt og nedbør på timeniveau. Flakkebjerg 2. august til 8. august 2006, Oleva. Forklaring se figur 32.

Klik her for at se figuren.

Figur I4. Sporangiefangster og infektion på fangplanter sammenholdt med RH, bladfugt og nedbør på timeniveau. Flakkebjerg, 8. august til 14. august 2006, Oleva. Forklaring se figur 32.

Klik her for at se figuren.

Figur I5. Sporangiefangster og infektion på fangplanter sammenholdt med RH, bladfugt og nedbør på timeniveau. Flakkebjerg, 14. august til 20. august 2006, Oleva. Forklaring se figur 32.

 



Version 1.0 Oktober 2008, © Miljøstyrelsen.