Forbedret mulighed for reduktion af fungicidforbruget i kartofler

Appendiks H Implementering i Planteinfo 2007

Beregning af infektionstryk indgår i Planteinfo (www.planteinfo.dk), som rådgivningsværktøj til konsulenter og landmænd. Implementering og opbygning af skimmelinformation på Planteinfo er ikke en del af REFUKA projektet.

Baseret fra resultater fra REFUKA og nordisk samarbejdsprojekt (Norphyt) om validiteten af Blight Management, blev det før sæsonen 2007 besluttet i første omgang kun at implementere beregning af infektionstryk i PlanteInfo. Beregning af Infektionstryk blev integreret med en lang række andre beslutningsstøtte komponenter i PlanteInfo (figur H1).

Et screen dump fra den 22. juni viser i øverste venstre hjørne registrering af tidlige fund af skimmel den 5.-8. juni. Dette var sammenfaldende med et højt infektionstryk i sidste uge af maj måned. Da perioden fra infektion til visuelle læsioner er ca. en uge, passer det med, at der er sket infektioner sidst i maj, som er fundet i første uge af juni. Øverst til højre ses en regional beregning af dagens skimmelvejr, baseret på beregning af HSPO. Øverst midt for, vises indberetninger om skimmeludvikling i praktiske marker inklusive vejledning om, hvordan beslutningsstøtten på siden kan anvendes til at vurdere et bekæmpelsesbehov. Der er yderligere link på siden til fungicidinformation, nedbørsprognose, prognose for skimmelvejr m.m.

Klik her for at se figuren.

Figur H1. Implementering af beslutningsstøtte om kartoffelskimmel til sæsonen 2007 i PlanteInfo. Beregning af infektionstryk ses på midten af siden for GRID 538. Når man logger på, ved systemet, hvor man bor, og de tilhørende grid-data anvendes til beregninger af infektionstryk. Øverst til højre ses data fra registreringsnettet for tidlige fund af skimmel. Øverst til venstre ses den regionale beregning af dagens risiko for skimmelvejr.

 



Version 1.0 Oktober 2008, © Miljøstyrelsen.