Oparbejdning af metaller fra affaldsforbrændingsslagge

Forord

Projektet ”Oparbejdning af metaller fra affaldsforbrændings-slagge” er gennemført i perioden august 2002 til november 2005.

Projektets formål har været at undersøge i hvilket omfang anvendelsen af en ny metode for håndtering af frisk råslagge og anvendelsen af en ny separationsteknologi vil øge mængden såvel som kvaliteten af metaller oparbejdet fra affaldsforbrændingsslagge. Og derigennem kunne bidrage til opfyldelsen af de fremtidige genanvendelsesmål for metalemballage samt forbedre genanvendelses- og nyttiggørelsespotentiale for slagge.

Projektet er finansieret af Program for renere produkter mv. – 2001. Udviklingsordningens 4. Ansøgningsrunde 2001, Affald/Genanvendelse - 5.1.3. Udvalgte indsatsområder: - Slagger fra forbrændingsanlæg, den Europæiske Aluminiumindustris brancheforening EAA, projektets følgegruppe og den danske branchesammenslutning Aluminium Danmark.

Projektorganisationen har bestået af en følgegruppe med repræsentanter fra:
Miljøstyrelsen, Tonni Christensen (formand)
ELSAM A/S, Frits Unold
AFATEK A/S, Jørgen Skaarup
H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S, Erling Møller Nielsen
Aluminium Danmark Miljø, Jim Hansen, (projektleder)

Formandsskabet for projektgruppen er overtaget af Inge Werther, Miljøstyrelsen 2006.

Projektet er gennemført af Aluminium Danmark Miljø v. Jim Hansen i samarbejde med H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S v. Erling Møller Nielsen, EAA/Packalu v. Francois Pruvost med Jim Hansen som projektleder.


 



Version 1.0 Marts 2009, © Miljøstyrelsen.