En opdateret analyse af Danmarks muligheder for at reducere emissionerne af NOx

Bilag 2 Forskel i forudsætninger i forhold til 2006 rapport

Tabel 0-1 Oversigt over forskelle mellem nærværende analyse og Miljøstyrelsen (2006b)

Sektor Tiltag Status og kommentarer Væsentlige ændringer
Kraftværker 2006 tiltag    
  Fuld boosting Ikke længere inkluderet Udviklingen i sektoren har gjort at tiltaget ikke længere vurderes at være relevant. SCR medfører en betydelig reduktion og der er ikke nogen gevinst med at øge anvendelsen af gas
  Delvis boosting Ikke længere inkluderet Udviklingen i sektoren har gjort at tiltaget ikke længere vurderes at være relevant. SCR medfører en betydelig reduktion og der er ikke nogen gevinst med at øge anvendelsen af gas
Kraftvarmeværker 2006 tiltag    
  Reburning på kul, halm og træflis Ikke længere inkluderet Udviklingen i sektoren har gjort at tiltaget ikke længere vurderes at være relevant. SCR medfører en betydelig reduktion og der er ikke nogen gevinst med at øge anvendelsen af gas
  SCR på gasmotorer Opdateret Baseret på tal for det samlede brændselsforbrug og installeret kapacitet er det totale reduktionspotentiale beregnet. Regnet pr. anlæg er dette potentiale mindre end det som var antagelsen i 2006. Samtidigt er skønnes driftsomkostningerne at være en smule højere end i 2006. Det medfører samlet at NOx omkostninger bliver højere.
  Bedre styring af gasmotorer Opdateret Det antages at elproduktionen er uændret i modsætning til 2006 hvor der forudsattes et tab i elproduktionen. Antallet af driftstimer er reduceret fra 3500 til ca. 2500. Det betyder samlet en væsentlige lavere NOx omkostning sammenlignet med 2006 rapporten.
  Lav-NOx brændere Opdateret Vurderingen af NOx omkostninger er lavet på baggrund af data for totaler i stedet for et repræsentativt anlæg. NOx omkostningen skønnes til samme størrelsesorden.
Industrikedler 2006 tiltag    
  Lav-NOx brændere Opdateret Investeringsomkostningen skønnes at være noget højere, samtidigt skønnes potentialet for NOx reduktion at være lavere for naturgaskedler mens det skønnets højere for gasolie kedler. Samlet bliver NOx omkostningen noget højere end i 2006 beregningen.
Offshore 2006 tiltag    
  Udskiftning af turbiner til DLE Opdateret Små justeringer af reduktionspotentialet samt af antallet af dage hvor en beboelsesrig er nødvendig, hvilket reducerer omkostningen til selve udskiftningen.

 



Version 1.0 Maj 2009, © Miljøstyrelsen.