Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen nr. 125, 2009

Transport af bekæmpelsesmidler over moderkagen, analogier til percutan transport og modellering

Resumé
Ni kemiske stoffers – heraf 4 pesticider - transport over hud- og placentabarrieren undersøgt med henblik på matematisk modellering af transport i forhold til stoffernes fysisk/kemisk egenskaber: Benzoesyre, bisphenol A, caffein, miconazol samt antipyrin, der er kontrolstof for placenta perfusionerne, og bekæmpelsesmidlerne dimethoat, glyphosat, methiocarb og tebuconazol. Et sammenligneligt transportmønster indikerer, at de samme fysisk-kemiske parametre har betydning for transporten af stoffer over både hud og placenta.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [183 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.370 kB]
Læs tilhørende artikel i PDF-format [42 kB]

PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juli 2009, © Miljøstyrelsen.