Miljøtilsyn 2007 - Redegørelse for kommunernes, miljøcentrenes og Miljøstyrelsens miljøtilsyn i 2007.

Forord

Miljøstyrelsen udgiver hvert år en årsberetning om kommuner, de statslige miljøcentres og Miljøstyrelsens eget arbejde med miljøgodkendelser af og miljøtilsyn med virksomheder og landbrug m.v. Årsberetningen er baseret på miljømyndighedernes indberetning til Miljøstyrelsen, og formålet er på en åben og overskuelig måde at vise kommunernes, miljøcentrenes og Miljøstyrelsens samlede tilsynsindsats.

Kommunernes og de statslige miljøcentres indberetning til Miljøstyrelsen skal indeholde kommunalbestyrelsens vurdering af og bemærkninger til miljøtilsynet, og skal bl.a. indeholde oplysninger om:

  • Ressourceforbrug til tilsyn, godkendelser, kortlægning og planlægning.
  • Hvor mange virksomheder og landbrug kommunalbestyrelsen fører tilsyn med.
  • Hvor mange tilsyn og samlede tilsyn kommunalbestyrelsen har ført fordelt på forskellige typer virksomheder og landbrug.
  • Hvor mange miljøgodkendte virksomheder, der er i kommunen, og hvor mange godkendelser kommunen har givet det pågældende år.
  • Antal myndighedsreaktioner, dvs. henstillinger, påbud, indskærpelser, forbud og politianmeldelser.
  • Opkrævet brugerbetaling hos virksomheder og landbrug.

Denne årsberetning viser ikke de enkelte kommuners aktiviteter, men da kommunerne også selv skal offentliggøre deres tilsynsberetning, er det muligt at få denne ved henvendelse til kommunen. Fra foråret 2009 vil kommunernes indberetninger være offentligt tilgængelige på Miljøstyrelsens hjemmeside (alle tal, men ikke de enkelte kommuners ledsagende vurderinger af indsatsen).

God læselyst!

 



Version 1.0 September 2009, © Miljøstyrelsen.