Analyse af danske styrkepositioner inden for teknologier, der kan føre til substitution af kemikalier

Bilag 2 Stillede spørgsmål

Forud for interviewene blev følgende spørgsmål fremsendt til de interviewede personer:

  1. I hvilken grad har virksomheden udviklet miljøeffektive produkter og teknologier som har ført eller kan føre til reduceret brug eller substitution af problematiske kemikalier?

  2. Vurderer virksomheden, at der er et potentiale for udvikling af miljøeffektive produkter og teknologier som kan føre til substitution til problematiske kemikalier?

  3. Hvilke overvejelser har virksomheden gjort i relation til en afklaring af eventuelle alternativers sundheds- og miljømæssige effekter?

  4. Hvorledes er det danske viden- og kompetenceniveau niveau om miljøeffektive produkter og teknologier sammenlignet med andre lande i Europa og globalt inden for branchen?

  5. Foregår der i dag et samarbejde med andre virksomheder, konsulenter og forskningsinstitutioner i relation til udvikling af miljøvenlige teknologier?

  6. Ser virksomheden nogle potentialer for øget samarbejde?

  7. Vurderer virksomheden, at der er et potentiale for øget eksport af miljøeffektive varer, teknologi eller viden?

  8. I bekræftende fald til foregående spørgsmål, hvilke miljømæssige eller reguleringsmæssige forhold kan være incitament/drivkraft for en øget efterspørgsel efter mere miljørigtige produkter eller løsninger?

  9. Hvilke barrierer ser virksomheden der er for udnyttelse af danske erhvervsmæssige styrkepositioner på dette område?

  10. Hvilke initiativer til fremme af danske virksomhedernes viden om alternativer og fremme af danske styrkepositioner kan virksomheden foreslå?

I relation til forskningsinstitutioner blev spørgsmålene rettet tilrettet, så de gik bredere på brancher og teknologier.

 



Version 1.0 Oktober 2009, © Miljøstyrelsen.