Miljøprojekt nr. 1345, 2010

Nedfældning af gylle i vintersæd - En evalueringsrapport

Resumé
Der findes i dag et antal kommercielt tilgængelige nedfældningssystemer, som kan benyttes til nedfældning af gylle i vintersæd. Disse systemer, der som hovedregel er udviklet til nedfældning i græs, har en begrænset arbejdsbredde, hvilket medfører højere køreskader og tab af udbytte sammenlignet med slæbeslangeudlægning.

Nedfældning i vintersæd med nuværende tilgængelige systemer vurderes at kunne begrænse ammoniakfordampningen fra den udbragte gylle med mellem 40 og 50 % sammenlignet med slæbeslangeudlægning, mens nedfældning med disse systemer har en begrænset effekt på lugtgenen af gylleudbringningen. Disse fordele skal dog sammenholdes med, at emissionen af lattergas fordobles og de betydelige meromkostninger pga. køreskader mm.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [178 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [1.638 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Adobe Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 November 2010, © Miljøstyrelsen.