[Forside] [Indhold] [Tilbage] [Udskriftsvejledning]

 

Tabel 4.3.

Overslag over mængden af dichlormethan, trichlorethylen og tetrachlorethylen, der tilføres med spildevand til renseanlæg i Danmark. Baseret på måleresultaterne, der er opsummeret i tabel 4.2 /15/.

 

Massestrømsanalyse for dichlormethan, trichlorethylen og tetrachlorethyen

  Indløb Udløb
Stof Gennemsnit.
Tons/år. *1
Interval.
Tons/år *2
Gennemsnit.
Tons/år. *1
Interval.
Tons/år *2
Dichlormethan *3 - <9 - <9
Trichlorethylen 0,7 0,3-1,1 0,04 0,02-0,06
Tetrachlorethylen 1,3 <3,3 0,08 0,03-0,14

Noter:

*1 Værdierne nævnt som "gennemsnit" er beregnet som gennemsnittet af samtlige analyseresultater for den angivne parameter, ganget med den samlede mængde spildevand, der årligt ledes til renseanlæg i Danmark. Gennemsnittene af samtlige analyseresultater er følgende: Trichlorethylen: 1,1 µg/l; tetrachlorethylen: 2,3 µg/l. Dichlormethan: Se note *3. Beregningseksempel for trichlorethylen: "Gennemsnit" = 1,1 µg/l * 600.000.000 m 3 /år * 10 3 l/m 3 * 10 -12 ton/µg = 0,7 ton/år

*2 Intervallerne angivet for trichlorethylen og tetrachlorethylen er 90% konfidensintevalgrænserne for gennemsnittene fra samtlige spildevandsprøver, ganget med den samlede mængde spildevand, der årligt ledes til renseanlæg i Danmark (analogt til beregningseksemplet under * 1). Tallene skal opfattes som en indikation af niveauet, idet koncentrationerne er regnet som normalfordelte, hvilket er en forenkling. Notationen < for tetrachlorethylen er anvendt, fordi det beregnede intervalminimum er negativt. Dette skyldes forenklingen og kan naturligvis reelt ikke forekomme. Se note *3 om dichlormethan.

*3 Specielt for dichlormethan gælder, at maksimum-værdien i intervallet er beregnet ud fra detektionsgrænsen for dichlormethan ved den anvendte analyse. "Intervallet" angiver således den mulige maksimumsværdi under de givne forudsætninger. Gennemsnittet er angivet som "-" for at illustrere, at værdien faktisk er ukendt.