Miljø og forbrugeradfærd
Tabel 4.1: Segmenterne i et økologiske perspektiv
De
uengagered
e
De
impulsive
De
konservativ
e
De
traditionelt
engagerede
De øko-
sunde
De
udforskend
e
Andel af
husstande i
Danmark
17%
17%
14%
15%
14%
23%
Interesse for
økologi
Ringe ___________________________________________________________ >
Stor
Livsværdier
Stræbende
Nydende/-
stræbende
Resigneren
de/socialis
e-rende
Resigneren
de/livgiven
de/socialis
eren-de
Søgende
Søgende/li
vgivende
Nøgleord
Kan ikke
lide at købe
ind eller
lave mad
+ tradition
- nyheder
-
prisfølsom
me
- sundhed
Kan godt
lide at købe
ind og lave
mad
- tradition
+ nyheder
-
prisfølsom
me
- sundhed
Kan ikke
lide at købe
ind eller
lave mad
+ tradition
- nyheder
+
prisfølsom
me
+ sundhed
Kan godt
lide at købe
ind og lave
mad
+ tradition
- nyheder
+
prisfølsom
me
+ sundhed
Kan ikke
lide at købe
ind eller
lave mad
- tradition
- nyheder
-
prisfølsom
me
+ sundhed
Kan godt
lide at købe
ind og lave
mad
- tradition
+ nyheder
-
prisfølsom
me
+ sundhed
Oplyser, de
køber øko-
logisk hver
gang eller ofte
Kartofler
Æg
Mælk
Rugbrød
Is
Kaffe
5,8
23,3
12,6
8,0
1,2
2,5
6,7
24,9
25,8
18,3
2,1
4,1
19,6
39,9
24,6
26,7
3,7
6,3
19,7
32,0
31,4
23,2
8,2
6,5
41,9
66,2
70,0
49,1
8,2
20,1
45,1
66,3
65,7
44,0
11,2
16,9
Demografisk
profil
Gns. alder
Husstande
med kun 1
person (%)
Antal personer
i husstand
Andel
børnefamilier
Andel mænd
Gns. Indkomst
44
36
2,3
26
flere
324.000
41
21
2,6
33
færre
380.000
59
44
2,0
12
færre
256.000
61
44
1,8
7
færre
232.000
43
37
2,3
28
flere
384.000
44
28
2,3
24
flere
394.000
Kilde: www.foodfocus.dk, Jysk Analyseinstitut A/S, 1999.
|