Støtte til indkøb og efterspørgsel af miljøvenlige tekstiler business-to-business

Bilag 2 - Folder til Indkøber

Designet folder foreligger som pdf-fil og vil blive lagt på hjemmesiden

Tekst:

Køber din virksomhed arbejdstøj eller linned med Blomst(er)?

Indkøb så vidt muligt tekstiler mærket EU's miljømærke Blomsten. Herved kan virksomheden bidrage til et bedre miljø – og det behøver ikke at koste mere!

Hvorfor tænke miljø ved tekstilindkøb?

Indkøb af miljøvenlige tekstiler tilfører virksomhedens miljøarbejde en ekstra dimension. At stille miljøkrav ved tekstilindkøb styrker ganske enkelt virksomhedens miljøprofil. Dette er bl.a. vigtigt idet:

  • Offentlige såvel som private kunder fokuserer i stadig stigende grad på deres leverandørers miljøforhold
  • Ved at vælge miljøvenlig arbejdsbeklædning sender virksomheden et signal om, at man tager hånd om medarbejdernes trivsel. Arbejdstøj, hvor der ikke er taget miljøhensyn, kan indeholde stoffer, der er mistænkt for at være allergi- og kræftfremkaldende.

Værd at vide

  • En række danske og europæiske leverandører vil være i stand til at opnå Blomst-mærket på deres produkter, uden en voldsom ændring af produktionen. Men de gør det kun hvis efterspørgslen er der!
  • Tekstiler mærket med EU's miljømærke Blomsten behøver ikke at være dyrere end andre tekstiler af tilsvarende kvalitet. Selvfølgelig kan miljømærkede tekstiler ikke konkurrere prismæssigt med billige produkter fra Fjernøsten, men disse vil i så fald ofte være af en anden kvalitet.
  • Blomstmærket stiller også krav til tekstilernes evne til at holde form og farve. Blomstmærkede tekstiler skal kunne tåle lys og vask i vand uden at miste kulør. Blomsten stiller også krav til hvor meget tekstiler må krympe under vask og tørring

Hvis du vil vide mere, så kig under www.teko-miljo.dk/B2B-miljo

Her kan du finde relevante indkøbsværktøjer, som gør det lettere at stille miljøkrav ved tekstilindkøb, her er gode historier fortalt af professionelle indkøbere, som deler ud af deres erfaringer, og det er også her, du kan finde links og henvisninger, der har relation til indkøb på business-to-business-markedet.

Kriterierne til Blomstmærket udvælges ud fra 'vugge-til-grav-princippet, der tager højde for den samlede miljøbelastning fra produktet produceres til det bortskaffes. For at et produkt kan blive mærket, skal leverandører og producenter dokumentere at det lever op til an række skrappe miljøkrav. I Danmark kontrolleres Blomsten af Miljømærkesekretariatet

 



Version 1.0 Maj 2004, © Miljøstyrelsen.