Økologisk byfornyelse og spildevandsrensning nr. 58, 2006

Udvikling af metode til karakterisering af gråt spildevand

Resumé
Formålet med projektet har været at indsamle information vedrørende indholdet af forureningskomponenter i gråt spildevand samt at udvikle en metode til karakterisering af gråt spildevand. I projektet er udviklet en metode til undersøgelse af gråvand. Metoden er opbygget af to dele, a)inventering og b)målinger. Inventeringsmetoden har til formål at vurdere indholdet af forureningskomponenter ud fra beboernes adfærd, mens måleprogrammet er en kvantitativ måling af indholdet af forureningskomponenter. Undersøgelsen viser, at resultatet fra en inventering kan udgøre et godt grundlag for at designe et målrettet og relevante måleprogram. Den viser også at målinger fra en enkelt undersøgelse ikke kan ekstrapoleres til gråvand generelt. Videre tyder resultaterne på, at koncentrationerne af forureningskomponenter i gråvand generelt er på et niveau, der gør at gråvand ikke uden videre behandling kan genbruges i husholdninger eller til vanding og nedsivning.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [667 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [772 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juli 2006, © Miljøstyrelsen.