[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Renere Teknologi i Elektronikbranchen

Bilag D: Interne udredningsprojekter

Kortlægning og udredning af elektronikbranchen i Danmark med henblik på udpegning af indsatsområder for udvikling af renere teknologi.

Projektstart : 1992
Bevilling : tkr. 98
Projekttype : Udredning samt projektstyring og administration
Ansvarlig : Steen Rasmussen
Øvrige deltagere : Ingen
Status : Afsluttet

Projektets formål

Formålet med projektet var primært at indsamle en række basisoplysninger på elektronikområdet, som kunne danne grundlag for Miljøstyrelsens behandling af ansøgninger om støtte til renere teknologiprojekter indenfor området. Projektet skulle bidrage med følgende oplysninger:

1. Definitioner og afgrænsning af elektronikområdet.

2. Statistiske oplysninger om produktion, forbrug samt omsætning.

3. Import og eksportforhold, herunder forudsigelser om hvilken udvikling der alt andet lige kan forventes.

4.Grundlæggende mængdeoplysninger om mest anvendte råvarer, produktionsprocesser, produkter, affald og genanvendelse.

Sten Rasmussen skulle endvidere bistå med faglig ekspertviden om kendte og alternative teknologier.

Projektets resultater

Projektets resultater er formidlet i "Statusrapport for udarbejdelse af vurderinger af projekter i elektronikbranchen i Danmark med henblik på udvikling af renere teknologi" fra 1993.

Af denne statusrapport fremgår det, at Sten Rasmussen har vurderet projektansøgningernes faglige indhold, og har rådgivet ansøgerne om tilpasning af ansøgningerne, for at bringe resultaterne i overensstemmelse med de ønskede mål. Derudover er der en gennemgang af de daværende projekter og en bedømmelse af den koordinerende indsats.

Formidling og spredning

Resultatet er formidlet i et internt notat.

Udarbejdelse af vurderinger af renere teknologiprojekter i elektronikbranchen i Danmark, med henblik på udvikling af renere teknologi

Projektstart : 1992
Bevilling : tkr. 300 + tkr. 300
Projekttype : Faglig og teknisk bistand til Miljøstyrelsen.
Ansvarlig : Steen Rasmussen
Øvrige deltagere : Ingen
Status : Afsluttet, 1995

Projektets formål

Formålet med dette arbejde var at sikre en hensigtsmæssig udvikling af projekterne støttet af Rådet for genanvendelse og renere teknologi. Dette skulle ske ved at udforme retningslinier for projekterne, udføre en vurdering af ansøgninger og projektfremskridt, udarbejde notater om projekterne, samt udføre styrende aktiviteter for at sikre et tilfredsstillende projektresultat.

Projektets resultater

Steen Rasmussens opgaver har bestået i at være sekretær for en arbejdsgruppe omkring elektronikområdet. Steen Rasmussen fulgte desuden projekterne og underrettede koordinationsgruppen. Han har ydet assistance med teknisk rådgivning til Miljøstyrelsen og anden form for rådgivning med baggrund i hans erfaringer med branchen. Han har endvidere været involveret i udarbejdelsen af strategier og konkrete handlingsplaner for indsatsen på elektronikområdet (Rasmussen, 1998). Konstruktionen med Steen Rasmussen som rådgiver fungerede utroligt godt (Raad, 1998)

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]