[Forside] [Indhold] [Udskriftsvejledning]

 

Tabel .1 Kvalitativ beskrivelse af produktionsanlæg i delprocesserne nr. 1, nr. 2 og nr. 3

 

Internt miljøregnskab

Procesområde: Produktionsanlæg, ekskl. forrensningsanlæg og biologisk/kemisk renseanlæg
Mål for proces: Produktion af IQF-makrel og makrel på dåse
 

VÆSENTLIGE INPUT

VÆSENTLIGE OUTPUT

Procestrin

Råvarer

Hjælpestoffer

Vand

Energi

Spildevand

Affald

Luftemission

Støj

Arb.miljø

Delproces
nr. 1:

Produktion af IQF-makrel til fryselager

Rå makrel Salt til Binger

Emballage

Vand til Binger, og rengøring El forbrug til fryserum for IQF-makrel. Organisk belastet spildevand fra Binger til forrensnings-anlæg. Kasseret emballage     Se afsnit 4.4
Produktion af nobbede makrel til fryselager Rå makrel Salt til Binger og rengøringsmidler Vand til Binger, skæremaskiner og rengøring Elforbrug til skæremaskiner, gyrofrysere og fryserum for nobbede makrel Organisk belastet spildevand fra Binger, skæremaskiner og rengøring. Hoved- og haleafskær samt indvolde (fiskerest I) til salg.    
Delproces
nr. 2:

Afskinding af nobbede makrel

Nobbede ma-krel fra fryse-rum Rengørings-midler Overbrusning af afskindet makrel Naturgas til afbrænding af skind. Organisk belastet spildevand fra overbrusning og rengøring til forrensningsanlæg. Fiskeskind (fiskerest II) til videreforarbejdning i miljøhus. Forbrændings-gasser via skorsten.   Se afsnit 4.4

 

 

VÆSENTLIGE INPUT

VÆSENTLIGE OUTPUT

Procestrin

Råvarer

Hjælpestoffer

Vand

Energi

Spildevand

Affald

Luftemission

Støj

Arb.miljø

Delproces
nr. 3:

Produktion af makrelfileter på dåser til færdig-varelager

Afskindede, nobbede makrel Dåser

Emballage

Sovseblanding

Rengørings-midler

Rengøring

Kølevand

Naturgas til kedelanlæg (dampprodukt)

El til produktionsudstyr

Organisk belastet spildevand til forrensningsanlæg. Filetrester (fiskerest III) til videre forar-bejdning i miljøhus.

Kondensat til videreforarabejdning i miljøhus.

Vanddampe.   Se afsnit 4.4