Tabel 33. Oversigt over alternativer metoder til bekæmpelse af ukrudt i frugt og bær. Kultur Stra- tegi Biolo-gisk effekt skade- volder Biologisk effekt nytte- organisme Effekt på afgrøde eller kvalitet Direkte energi effekt Arbejds- mæssig effekt Miljø- effekt Økono-misk effekt Anven- delighed <5/5-10 år Træfrugt   Flis 50-100 %  Ikke oplyst Lille tab Ingen Mer-arbejde udlægning Ingen herbi- cider Merudgift arbejde   < 5 år Træfrugt Halm 50-100 %  Ikke oplyst Lille forbed- ring Ingen Mer-arbejde udlægning Ingen herbi- cider Merudgift arbejde < 5 år Træfrugt Tang 10-60 % Ikke oplyst Tab Ingen Mer-arbejde udlægning Ingen herbi- cider Merudgift arbejde < 5 år Træfrugt Papir/ plastik 50-100 %  Ikke oplyst Lille forbed- ring ingen Mer-arbejde udlægning Ingen herbi- cider Merudgift arbejde < 5 år Buskfrugt Jord- dæk- ning 50-100 %  Ikke oplyst Lille forbed- ring ingen Mer-arbejde udlægning Ingen herbi- cider Merudgift arbejde < 5 år Træfrugt og buskfrugt Dækaf- grøde Ikke oplyst Kræver mere gødning Mere gød- ning Slåning af afgrøden Mindre herbi- cider Merudgif-ter til arbejde < 5 år Frugt og bær Flam- mebe- hand- ling 50-100 %  Ikke oplyst Skader på vegetativ vækst Merfor- brug brænd- stof Mer-forbrug behand-ling Ingen herbi- cider Merudgift brændstof og arbejde < 5 år Frugt og bær   Me- kanisk 50-100 %  Ikke oplyst Skader rødder og ned- sætter derved udbytte Mere brænd- stof Mere arbejde 50-100 % herbicid reduk-tion Mer-arbejde og udstyr < 5 år Bleeker P. & Weide Rv (2000). Management of weeds in lettuce: false seedbed,