Tabel 33.
Oversigt over alternativer metoder til bekæmpelse af ukrudt i frugt og bær.
Kultur
Stra-
tegi
Biolo-gisk
effekt
skade-
volder
Biologisk
effekt nytte-
organisme
Effekt på
afgrøde
eller
kvalitet
Direkte
energi
effekt
Arbejds-
mæssig
effekt
Miljø-
effekt
Økono-misk
effekt
Anven-
delighed
<5/5-10 år
Træfrugt
Flis
50-100 % Ikke oplyst
Lille tab
Ingen
Mer-arbejde
udlægning
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
arbejde
< 5 år
Træfrugt
Halm
50-100 % Ikke oplyst
Lille
forbed-
ring
Ingen
Mer-arbejde
udlægning
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
arbejde
< 5 år
Træfrugt
Tang
10-60 %
Ikke oplyst
Tab
Ingen
Mer-arbejde
udlægning
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
arbejde
< 5 år
Træfrugt
Papir/
plastik
50-100 % Ikke oplyst
Lille
forbed-
ring
ingen
Mer-arbejde
udlægning
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
arbejde
< 5 år
Buskfrugt
Jord-
dæk-
ning
50-100 % Ikke oplyst
Lille
forbed-
ring
ingen
Mer-arbejde
udlægning
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
arbejde
< 5 år
Træfrugt og
buskfrugt
Dækaf-
grøde
Ikke oplyst
Kræver
mere
gødning
Mere
gød-
ning
Slåning af
afgrøden
Mindre
herbi-
cider
Merudgif-ter
til arbejde
< 5 år
Frugt og
bær
Flam-
mebe-
hand-
ling
50-100 % Ikke oplyst
Skader på
vegetativ
vækst
Merfor-
brug
brænd-
stof
Mer-forbrug
behand-ling
Ingen
herbi-
cider
Merudgift
brændstof
og arbejde
< 5 år
Frugt og
bær
Me-
kanisk
50-100 % Ikke oplyst
Skader
rødder og
ned-
sætter
derved
udbytte
Mere
brænd-
stof
Mere
arbejde
50-100 %
herbicid
reduk-tion
Mer-arbejde
og udstyr
< 5 år
Bleeker P. & Weide Rv (2000). Management of weeds in lettuce: false seedbed,
|