Undersøgelse for Legionella i drikkevand

Bilag A

Prøvetagningsbeskrivelse

Arbejdet med udstyret til filtreringen foregår under så aseptiske betingelser som muligt. Filtreringsenheden samt slangen, der monteres på hanen, desinficeres med sprit. Udstyret placeres i vatter og filterholderen skrues af. Efter afskylning med sprit samles det hele igen, og vandet løber igennem. Herefter åbnes filterholderen atter og filteret indsættes med tællefelterne opad. Den øverste del af filtreringsenheden skrues på igen, og afløbsslangen sættes ned i en dunk, hvorefter der åbnes for hanen. Den ønskede mængde filtreret vand opsamles i dunken og filteret fra filtreringsenheden placeres i en bluecap flaske med sterilt ledningsvand (10 ml til forforsøg og 20 ml til den endelige screening). Efter filtrering skylles filterholderen i sprit og slangen afmonteres for at blive renset i sprit inden næste prøveudtagningssted.

Figur 1 - Filtreringsenheden åbnes ved at skrue øverste del af.

Figur 1
Filtreringsenheden åbnes ved at skrue øverste del af.

Figur 2 - Filter kan nu placeres i filtreringsenheden.

Figur 2
Filter kan nu placeres i filtreringsenheden.

Figur 3 - Den øverste del af filtreringsenheden skrues på igen.

Figur 3
Den øverste del af filtreringsenheden skrues på igen.

Figur 4 - Efter filtrering skrues øverste del af filtreringsenheden af og filter placeres i bluecap flaske med sterilt ledningsvand til opbevaring under transport til laboratoriet.

Figur 4
Efter filtrering skrues øverste del af filtreringsenheden af og filter placeres i bluecap flaske med sterilt ledningsvand til opbevaring under transport til laboratoriet.

 



Version 1.0 Marts 2005, © Miljøstyrelsen.