National Implementeringsplan

- Stockholmkonventionen om persistente organiske forurenende stoffer

Resumé
Stockholmkonventionen trådte i kraft den 17. maj 2004. Konventionen regulerer 12 stoffer. De 9 af stofferne er omfattet af forbud mod produktion og anvendelse, import og eksport. Et stof, DDT, er omfattet af begrænsning. Derudover skal udslippet af følgende fire stoffer, som er utilsigtede biprodukter, søges nedbragt med henblik på eliminering; dioxin, furaner (omtalt fælles som dioxiner), hexachlorbenzen og polychlorerede biphenyler. Ifølge Stockholmkonventionens artikel 7 skal der inden 2 år efter konventionens ikrafttræden for en given part udarbejdes o indsendes en national implementeringsplan (NIP). Da produktion og brug af de omfattede stoffer for længst er ophørt i Danmark, fokuserer implementeringsplanen på tiltag til reduktion af udslip af de utilsigtede biprodukter. Implementeringsplanen indeholder derfor en særlig plan for reduktion af de utilsigtede biprodukter.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [325 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [650 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Juni 2006, © Miljøstyrelsen.