Miljø- og sundhedsforhold for plastmaterialer

2 Forord

Miljøstyrelsen og Plastindustrien i Danmark har haft et fælles ønske om at få et overblik over den viden, der findes omkring miljø- og sundhedsforhold for plastmaterialer. En væsentlig baggrund for dette ønske har været at få et solidt grundlag for arbejdet med at etablere standardvilkår for miljøgodkendelser af danske plastforarbejdende virksomheder samt det fremadrettede arbejde omkring brug af kemiske stoffer og renere produkter.

Dette ønske har ført til tilblivelsen af denne rapport, der hovedsagelig er udarbejdet i 2005 og færdiggjort i første halvår af 2006. Anders Schmidt, FORCE Technology, har været hovedansvarlig for udarbejdelsen af rapporten. Allan Astrup Jensen, også FORCE Technology har været kvalitetskontrollør.

Til projektet har der været nedsat en følgegruppe bestående af:

Helle Petersen, Miljøstyrelsen

Anette Christiansen, Miljøstyrelsen

Lars Blom, Plastindustrien i Danmark

Kristina Elvebakken, Plastindustrien i Danmark

Lillian Petersen, Arbejdstilsynet

Heidi K. Stranddorf, Ballerup Kommune

Jacob Due Hansen, AMUSyd

Claus Jørgensen, Forbrugerrådet

En speciel tak skal rettes til Plastindustrien i Danmark (PD), der har været meget behjælpelig med at fremskaffe videnskilder og sørge for, at de blev opdateret, hvor det var relevant. PD har også sørget for, at dens medlemmer er blevet hørt gennem hele processen. Også en tak til følgegruppens øvrige medlemmer, der alle har medvirket til at gøre rapporten til et dokument, der forhåbentlig vil finde en bred anvendelse.

 



Version 1.0 Juli 2006, © Miljøstyrelsen.