Samfundsøkonomiske analyser i forbindelse med klimatilpasninger

Forord

Nærværende rapport består af to hoveddele. Screening af udenlandske erfaringer med samfundsøkonomisk vurdering af klimatilpasningstiltag, og samfundsøkonomiske vurderinger af klimatilpasningstiltag inden for fem konkrete cases.

Første del skal give et overblik over udenlandske erfaringer med samfundsøkonomisk vurdering af klimatilpasningstiltag, herunder præsentere metodiske overvejelser og problemstillinger.

Anden del, gennemførelsen af samfundsøkonomiske vurderinger for en række konkrete cases, skal dels øge viden om de samfundsøkonomiske fordele og ulemper af tilpasningstiltag i forhold til de fremtidige forventede klimaændringer inden for det konkrete område, og dels illustrere hvorledes klimatilpasningstiltag generelt kan og bør behandles i forhold til samfundsøkonomiske prioriteringer

Rapporten er udarbejdet for Miljøstyrelsen af NIRAS Rådgivende ingeniører og planlæggere og Danmarks Miljøundersøgelser. I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten har repræsentanter for den Tværministerielle Arbejdsgruppe for Klimatilpasning været inddraget og bidraget med information og kommentarer.

Projektet er afsluttet juli 2006.

 



Version 1.0 Oktober 2006, © Miljøstyrelsen.