Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter, nr. 88, 2007

Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kosmetiske produkter til børn

Resumé
Markedet for kosmetiske produkter henvendt til børn er blevet kortlagt og der er lavet analyser for indholdsstoffer. Af de 208 kortlagte produkter indeholdt 34 % et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Emballagen til de analyserede produkter indeholdt i nogle tilfælde ftalater, mens der ikke blev fundet tungmetaller over grænseværdierne. Den sundhedsmæssige vurdering viste, at der generelt ikke er nogen risiko ved brug af produkterne i forhold til indhold af Kathon og benzylalkohol.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [421 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [2.591 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Oktober 2007, © Miljøstyrelsen.