Udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen

Forord

Nærværende rapport indeholder resultatet af et projekt med titlen "Udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen".

Projektets hensigt med at udarbejde en handlingsplan for kølebranchen var at yde en særlig indsats for omstillingen af branchen til at kunne projektere, installere og anvende HFC-frie systemer til nye køleinstallationer.

Baggrunden er Miljøstyrelsens bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser /1/.

Projektet indeholder 4 hovedaktiviteter: 1. Udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen, 2. Løbende opfølgning på implementering af handlingsplanen, 3. Projektrapportering og videnformidling, samt 4. Projektadministration.

Projektet kan ses som en videreførelse af et tidligere gennemført projekt med titlen "Forprojekt til udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen" /2/, som indeholdt det indledende arbejde med at afdække behovene og at danne et grundlag for udarbejdelsen af en handlingsplan.

Med økonomisk støtte fra Miljøstyrelsen er både dette projekt og det tidligere forprojekt blevet gennemført af Selskabet for Køleteknik, Dansk Køleforening, Autoriserede Kølefirmaer Brancheforening og Varmepumpefabrikantforeningen.

I rapporten har foreningerne opstillet forslag til konkrete indsatsområder. for hvert område er der givet eksempler på aktiviteter og rammebeløb, som kan bruges til ansøgninger ved en økonomisk støtteordning fra Miljøstyrelsen til kølebranchen.

Forslagene er udvalgt og prioriteret ud fra kriterier som "vigtighed/nødvendighed" (forudsætning for udfasningen), "mest for pengene" (støttemidlerne) og "til gavn for den samlede branche" (det, der batter mest i branchen / mest miljø – i kg HFC-substitution).

Projektarbejdsgruppen takker kølebranchen for dens støtte gennem besvarelserne af spørgeskemaerne, og takker Miljøstyrelsen for den økonomiske støtte projektet har modtaget.

Århus, den 25. juni 2004

Svenn Hansen

 



Version 1.0 April 2008, © Miljøstyrelsen.