Udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen

2 Projektindhold

I projektet er en plan udarbejdet og beskrevet med overordnet prioritering af emner og områder for kølebranchen til opfyldelse af afviklingsfristerne i bekendtgørelsen om regulering af visse industrielle drivhusgasser/1/.

Projektets 4 hovedaktiviteter er flg.:

1. Udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen

Foreningerne har udarbejdet en plan for kølebranchen med overordnet prioritering af konkrete emner, områder og aktiviteter til opfyldelse af afviklingsfristerne om regulering af visse industrielle drivhusgasser.

Foreningerne har foretaget afstemning af udvælgelse og prioritering med foreningernes bestyrelser og medlemmer, samt dominerende kølevirksomheder såsom Danfoss, York, m.fl., samt med øvrige "nøgleaktører" i kølebranchen.

Udarbejdelsen af handlingsplanen har taget udgangspunkt i en udvælgelse og prioritering, som køleforeningerne tidligere har foretaget, af de vigtigste elementer i forprojektets aktivitetsforslag /2/, som er vurderet til at kunne gennemføres inden for en beløbsramme i størrelsesordenen 12 mio. kr. i perioden 2004-2006 (bilag 2).

2. Løbende opfølgning på implementering af handlingsplanen

Foreningerne deltager i yderst minimalt omfang i implementeringen af handlingsplanens elementer.

Foreningerne vil af habilitetsmæssige årsager ikke være beslutningstager mht. udvælgelse blandt projektansøgninger.

3. Projektrapportering og videnformidling

Projektet dokumenteres med nærværende rapport til Miljøstyrelsen, der primært indeholder handlingsplanen.

Rapporten omtales i køletekniske blade, ligesom information om såvel projekt som handlingsplan under hele projektets forløb løbende formidles til kølebranchen via medlemsinformationer, samt om muligt også via temadage, debatarrangementer og Danske Køledage.

4. Projektadministration

Overskriften dækker over projektledelse, deltagelse i følge- eller styregruppe, bogholderi og fakturering, revision m.m.

For god ordens skyld skal det nævnes, at køleforeningerne hverken kan eller vil påtage sig et ansvar for - endsige garantere - at branchen i tide kan nå at blive omstillet i tilstrækkelig grad før HFC-udfasningen ved kun at udføre et begrænset antal udvalgte elementer blandt alle forprojektets aktivitetsforslag.

Foreningerne fraskriver sig desuden ethvert økonomisk ansvar for følger af mangler, utilsigtede fejl, og lign. i den udarbejdede handlingsplan.

 



Version 1.0 April 2008, © Miljøstyrelsen.