Kortlægning og sundhedsvurdering af kemiske stoffer i hobbyprodukter til børn

Forord

Projektet ”Kortlægning og sundhedsvurdering af kemiske stoffer i hobbyprodukter til børn” er udført i perioden 15. marts 2006 til 30. november 2006. Nærværende rapport beskriver resultaterne af undersøgelsen.

Projektet er udført af Teknologisk Institut, Materialedivisionen. Projektansvarlig for Teknologisk Institut har været Paul Lyck Hansen, som samtidig har fungeret som Instituttets kontaktperson over for Miljøstyrelsen.

Ansvarlig for kortlægning har været Kathe Tønning.

Ansvarlig for laboratorieanalyserne har været laboratorieleder Eva Jacobsen Kemi- og Vandteknik med sektionsleder Paul Lyck Hansen som kvalitetssikrer.

For screening og vurdering af sundhedseffekter (forbrugereksponering) og risiko samt miljøeffekter har civilingeniør Bjørn Malmgren-Hansen været ansvarlig med cand.scient. Ole Chr. Hansen som kvalitetssikrer. Uffe Thomsen har endvidere deltaget i kvalitetssikringen af miljøvurderingen.

Projektet har haft til formål at belyse, hvilke problematiske stoffer der forekommer i hobbyprodukter til børn i form af tuschpenne, glimmerlim

akrylfarver og krympeplast i forbindelse med brugen af disse ud fra ”worst case”-scenarier.

 



Version 1.0 April 2008, © Miljøstyrelsen.