Vejledning til bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af bekæmpelsesmidler

9 Påfyldning af marksprøjter

Ved påfyldning af marksprøjte skal der anvendes præparatfyldeudstyr eller udstyr til direkte injektion.

9.1 Præparatfyldeudstyr

På de fleste nyere bomsprøjter er der som standardudstyr monteret et præparatfyldeudstyr. De fleste ældre bomsprøjter kan opgraderes med montering af præparatfyld på selve sprøjten. På mindre marksprøjter, eksempelvis visse tågesprøjter tillader konstruktionen ikke montering på selve sprøjten. I sådanne tilfælde vil det være muligt at etablere præparatfyldeudstyr monteret fast på vaskepladsen med opsamling af vaskevand eller som en mobil enhed, der kan medbringes ved påfyldning på det areal, der skal behandles.

Foto: Fast monteret præparatfyld, hvorfra bekæmpelsesmidlerne suges op i sprøjtetanken. Enheden er udstyret med spuledyse til tomme dunke.

Fast monteret præparatfyld, hvorfra bekæmpelsesmidlerne suges op i sprøjtetanken. Enheden er udstyret med spuledyse til tomme dunke.
Foto: Poul Henning Petersen.

9.2 Udstyr til direkte injektion

Udstyr til direkte injektion suger plantebeskyttelsesmidlet fra et antal beholdere, der er placeret på sprøjten. Håndtering af præparatbeholderne i forbindelse med påfyldning eller rengøring skal ske på en vaskeplads med opsamling af vaskevand eller på det areal som skal behandles henholdsvis er behandlet.

 



Version 1.0 Juli 2009, © Miljøstyrelsen.