| Forside | | Indhold | | Forrige |
Undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke
Bilag 6 Paradigme – oprensningspåbud
(Kommunens navn og adresse)
(dato)
(Sagsnummer)
(Tankejerens navn og adresse)
Afgørelse om påbud efter jordforureningsloven § 48, stk. 1 om afhjælpende foranstaltninger efter forurening fra villaolietank beliggende (adressen, hvor villaolietanken er beliggende)
Kommunen fik den (dato) kendskab til forureningen ved (tilsyn/anmeldelse/andet). Kommunen foretog en umiddelbar vurdering af, om der var behov for en hurtig indsats. Vurderingen resulterede (ikke i en hurtig indsats/beskrivelse af den hurtige indsats).
Den (dato) besigtigede kommunen ejendommen.
Den (dato) meddelte kommunen et undersøgelsespåbud. Kommunen (varslede/hørte) forinden meddelelse af undersøgelsespåbuddet sagens parter efter forvaltningslovens § 19, stk. 1.
De faktiske omstændigheder, som kommunen har lagt vægt på ved afgørelsen, fremgår dels af skemaet fra kommunens besigtigelse dels af afrapporteringen af undersøgelsespåbuddets opfyldelse. Besigtigelsesskemaet og rapporten er vedlagt.
Kommunen har vurderet, at betingelserne for at meddele et påbud efter jordforureningslovens § 48, stk. 1 er opfyldt, da:
- forureningen er konstateret efter 1. marts 2000,
- forureningen stammer fra en villaolietank, dvs. at tanken har et rumindhold på mindre end 6.000 liter og 50 % eller mere af det areal, der opvarmes af villaolietanken, anvendes til bolig,
- anlægget har været i brug efter 1. marts 2000 og har været eller kunnet have været i anvendt umiddelbart før konstateringen af forureningen.
(Alternativ 1:
Kommunen kan herefter meddele tankejeren påbud om at foretage afhjælpende foranstaltninger, uanset hvordan forureningen er sket, dvs. uanset om tankejeren har udvist uforsvarlig adfærd.
Alternativ 2:
Da kommunen har vurderet, at forureningen er sket før 1. januar 2000, har kommunen også foretaget en vurdering af, om tankejeren har udvist uforsvarlig adfærd. Kommunen har vurderet, at tankejeren ikke har udvist uforsvarlig adfærd, og kommunen kan herefter meddele tankejeren påbud om at foretage afhjælpende foranstaltninger, jf. jordforureningslovens § 48, stk. 1, jf. § 48, stk. 2.
Den nærmere begrundelse for vurderingen er….)
Kommunen har inden meddelelsen af nærværende påbud vurderet behovet for at (varsle/høre) sagens parter efter forvaltningsloven § 19, stk. 1. Følgende parter er (varslet/hørt):
- (tankejerens navn)
- (forsikringsselskabets navn)
- (eks. naboens navn)
- (andre med en væsentlig eller individuel interesse)
(Alternativ 1:
Parterne har haft følgende kommentarer…
Alternativ 2:
Parterne har ikke haft kommentarer.)
På baggrund af sagens samlede oplysninger skal kommunen hermed påbyde (tankejerens navn) at foretage afhjælpende foranstaltninger i overensstemmelse med det forslag til afhjælpende foranstaltninger, der fremgår af afrapporteringen af undersøgelsespåbuddets opfyldelse.
Kommunen har vurderet, at forureningen aktuelt (og/eller) potentielt udgør en fare for miljø- eller sundhed. (Evt.: Kommunen har ligeledes vurderet, at omkostningerne ved udførelse af de afhjælpende foranstaltninger står i et rimeligt forhold til risikoen forbundet med at lade hele eller dele af forureningen forblive på ejendommen). (Den nærmere begrundelse for vurderingen er….)
Afhjælpningens resultater skal beskrives og dokumenteres i en rapport. Hvis der efterlades en restforurening, skal rapporten også indeholde en dokumentation af, at restforureningen med en høj grad af sikkerhed ikke udgør en aktuel eller potentiel risiko for miljø- og sundhed.
Kommunen opfordrer til, at afhjælpningen og dokumentationen heraf udføres i overensstemmelse med retningslinjerne i Miljøstyrelsens vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke.
Kommunen forbeholder sig ret til at inspicere eventuelle udgravninger. Kommunen skal derfor kontaktes forinden eventuelle udgravninger retableres.
Rapporten skal være kommunen i hænde senest den (dato).
Kommunen vil på baggrund af rapporten vurdere, om oprensningspåbuddet er opfyldt, så sagen kan afsluttes, eller om der er behov for yderligere afhjælpende foranstaltninger.
Afgørelsen kan efter jordforureningslovens § 77, stk. 1 påklages til Miljøklagenævnet. En eventuel klage skal være skriftlig og indsendes til (kommunens navn og adresse), som sender klagen med sagens akter til Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt. Klagefristen udløber således den (dato).
Afgørelsen kan også indbringes for domstolene. Ønskes sagen prøvet ved domstolene, skal sagen være anlagt inden 12 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. jordforureningslovens § 87.
Ifølge jordforureningslovens § 88, stk. 1, nr. 1 straffes undladelse af at efterkomme påbuddet med bøde.
Med venlig hilsen
(kommunens sagsbehandler
| Forside | | Indhold | | Forrige | | Top |
Version 1.0 December 2009, © Miljøstyrelsen.
|