[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Depotredegørelse for affaldsdepotområdet 1997 

11. Amternes Depotenhed

11.1 Indledning
11.2 Depotenhedens arbejde i 1997
11.3 Videncentrets planer for 1998

11.1 Indledning

Amternes Depotenhed blev oprettet den 1. juli 1997 som led i uddelegeringen af oprydningsopgaven til amterne med henblik på at foretage en systematisk vidensopsamling og -bearbejdning i forhold til amtskommunernes driftsopgaver samt udbud- og kontraktstyring.

Ved udgangen af 1997 fik Amternes Depotenhed nye vedtægter og skiftede den 1. januar 1998 navn til Amternes Videncenter for Jordforurening. Medlemskredsen er nu Amtsrådsforeningen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Amternes Depotenhed er bemandet med 1 chef, 2 AC-medarbejdere og 1 HK-medarbejder.

11.2 Depotenhedens arbejde i 1997

Depotenhedens budget var i 1997 7,3 mio. kr., heraf var 5,4 afsat til udarbejdelse af projekter.

Amternes Depotenhed har i 1997 arbejdet med en række konkrete tiltag indenfor indsatsområderne:

Projekter af teknisk og administrativ karakter.
Temamøder og kurser.
Information.

Projekter
Amternes Projekthåndbog har været det største projekt i 1997. Håndbogen indeholder en gennemgang af de elementer, der hører med til projektstyring - dvs. økonomiske, tidsmæssige og juridiske forhold samt planlægning og organisering af egne ressourcer og kontrakttegning med rådgivere og entreprenører.

I forbindelse med udgivelsen af håndbogen er der gennemført et projektlederkursus. Projektlederkurset blev i 1997 fulgt af 60 projektledere og i 1998 vil yderligere 60 personer følge kurset.

Registreringsundersøgelser beslaglægger en stor del af forvaltningernes ressourcer. For at kunne drage fordel af fælles erfaringer er der i årets løb gennemført en erfaringsopsamling på de resultater, der er opnået gennem mere end 4000 undersøgelser. For 8 udvalgte brancher, med tilsammen mere end 585 undersøgelser, er der lavet branchebeskrivelser og detaljerede erfaringsopsamlinger. Med anvendelse af branchebeskrivelserne og erfaringsopsamlingen er det muligt at målrette undersøgelserne endnu mere i fremtiden.

SRO-håndbog: Efterhånden som der etableres flere og flere afværgeprojekter, vokser antallet af anlæg, som kræver drift og overvågning. Det er eksempelvis afværgepumpninger og foranstaltninger mod lossepladsgas. For at kunne overkomme denne opgave etableres der automatiske styringssystemer, der via telefonnettet kan sende drifts- og alarmdata tilbage til forvaltningen. Der er udgivet en rapport, som beskriver, hvilke muligheder og problemer der er i forbindelse med etablering af SRO (Styring - Regulering - Overvågning).

Bladet "Orientering fra Amternes Depotenhed" udkom planmæssigt 10 gange i løbet af 1997. Bladet indeholder en række artikler om det som er mest aktuelt lige nu. Bladet kan ses på Internettet: http://www.amtdepot.dk.

 

11.3 Videncentrets planer for 1998

Budgettet for 1998 er 6,7 mio. kr., heraf 4,6 mio. kr. til udarbejdelse af projekter.

Amternes Videncenter for Jord planlægger følgende aktiviteter i 1998:

At informationer fra Videncenteret skal være tilgængelige på Internettet: http://www.amtdepot.dk.
Udarbejdelse af branchebeskrivelser for galvanisk industri, plastindustri og renserier.
Udarbejdelse af håndbog og vejledning i brug af de mest almindelige feltmåleinstrumenter.
Gennemføres erfaringsopsamling vedr. afværgeteknikker indenfor områderne: indeklima, lossepladser og intern rensning af olie/benzin og chlorerede forbindelser.
Udarbejdelse af rapport om, hvorledes amterne organiserer og tilrettelægger drift og monitering af afværgeforanstaltninger.
Gennemførelse af temamøder og kurser i aktuelle tekniske og administrative emner som eksempelvis in situ afværge, chlorerede forbindelser i grundvandet og projektlederkurser.

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]