[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] 


Rapport om evaluering af de grønne regnskaber

Forord

Folketinget vedtog i juni 1995 loven om udarbejdelse af grønne regnskaber. Formålet med de grønne regnskaber er at informere offentligheden i en let tilgængelig form om, hvordan en række miljøtunge virksomheder påvirker miljøet. Det er også hensigten, at regnskaberne skal medvirke til at få virksomhederne til at fokusere mere på deres miljøindsats.

Der foreligger nu 1. og 2. generationer af offentliggjorte grønne regnskaber hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Miljøstyrelsen har derfor fundet det hensigtsmæssigt at gennemføre en evaluering af de grønne regnskaber.

Denne rapport om evalueringens resultater og konklusioner er udarbejdet i et fællesskab af de ansvarlige for evalueringen: Miljøkoordinator, cand. scient.pol. Stig Yding Sørensen, cand.techn.soc. Mette Lise Jensen, cand.techn.soc. Eva Thoft, Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA), chefkonsulent, mag.art., ph.d. Ulf Hjelmar, Gallup A/S og civilingeniør Hanne Eriksen.

Vi vil gerne takke de personer, der har bidraget til arbejdet med evalueringen, og de som har stillet sig til rådighed for vores nysgerrige spørgsmål ved interview, herunder tak til deltagerne i vores rundbordssamtaler og deltagerne ved vores casestudier.

Evalueringen af de grønne regnskaber er fulgt af en følgegruppe fra Miljøstyrelsens Industrikontor og gennemført i perioden fra 1. januar 1999 til 31. maj 1999.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]