[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Rapport fra underudvalget om Lovgivning, tillægsrapport

3 Problemstillinger

 

På baggrund af det af hovedudvalget fastlagte kommissorium har det været underudvalget vedrørende lovgivnings opgave at vurdere følgende hovedspørgsmål:

  • Forekommer der retsregler, som hindrer gennemførelse af en national dansk lovgivning, der gennemtvinger en totalomlægning af dansk jordbrug til økologisk produktion?
  • Kan Danmark i forbindelse med (tvungen eller frivillig) omlægning til økologisk produktion forbyde import af ikke-økologiske varer?
  • Kan Danmark gennemføre en mærkning af økologiske varer eller af ikke-økologiske varer?
  • Kan Danmark mærke sine jordbrugsprodukter med oprindelsessted (således at forbrugerne vil vide, at de som produceret i Danmark er økologiske)?
  • Kan der ydes økonomisk støtte til dansk jordbrug ved totalomlægning til økologisk drift?

Behandlingen af disse problemstillinger i nærværende delrapport skal ses i sammenhæng med visse afsnit i underudvalget vedrørende lovgivnings hovedrapport med titlen: "Juridiske spørgsmål vedrørende nedbringelse af jordbrugserhvervenes pesticidforbrug" (marts 1999). For så vidt angår anvendelsen af udtrykkene pesticider, plantebeskyttelsesmidler og aktivstoffer henvises til definitionerne i udvalgets hovedrapport, afsnit 4.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]