[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Spildevandsudledning til markdræn fra enkeltejendomme i det åbne land

Forord

Denne rapport er udarbejdet af Hedeselskabet for Miljøstyrelsen i perioden 1995-1997.

Rapporten er en delrapport i en samlet undersøgelse jf. nedenfor beskrevne samarbejdsprojekter.

Baggrunden for undersøgelsen er et ønske om at afdække mulighederne for en forbedring af opgørelsen over spildevandsbelastningen fra spredt bebyggelse.

Ny lov
Med lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om betalingsregler for spildevandsanlæg mv., nr. 325 af 14. maj 1997 blev der sat yderligere fokus på spildevandsudledningerne i det åbne land, idet loven stiller krav til amter og kommuner om at iværksætte tiltag til forbedret rensning af spildevand fra enkeltejendomme i det åbne land.

Samarbejdsprojekter
Storstrøms Amt og Miljøstyrelsen har i 1995 igangsat projekter til forbedring af belastningsopgørelsen for den spredte bebyggelse.

Storstrøms Amt har i sommeren 1995 iværksat to projekter, der skal belyse udledningen fra den spredte bebyggelse. I det ene projekt bestemmes størrelsen af udledningen (målt som BI5, kvælstof og fosfor) fra enkelt-ejendomme efter, at spildevandet har passeret en hustank. I det andet projekt registreres, i hvor stor en del af året en række spildevandsførende dræn er vandførende.

Resultaterne er rapporteret i Storstrøms Amt’s rapport /Projekt "Spredt"/ fra 1998.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]