[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Arktisk Havforurening

2. Mandat - herunder afgrænsning

Miljøstyrelsen har, på baggrund af en oversigt over og kort beskrivelse af miljøtilstanden i Arktis, evalueret eksisterende konventioner, aftaler m.m. vedrørende havforurening. På baggrund af denne evaluering har styrelsen identificeret mangler og fremkommet med forslag til den nordiske Hav- og Luftgruppe vedrørende iværksættelse af nordiske foranstaltninger for at forbedre miljøtilstanden i det arktiske havområde.

Ved Arktis område forstås i denne redegørelse AMAPs definition af Arktis - jfr. Bilag A.

Redegørelsen inddrager ikke finansielle eller ressourcemæssige forhold.

Redegørelsen inddrager ikke beskyttelse og bevaring af arter og levesteder (biodiversitet), fiskerimæssige forhold samt aftaler vedrørende bekæmpelse af olie- og kemikalieforurening af havet.

Videnskabelige undersøgelser og dokumentation for de forskellige ideforslag og iværksættelse af nationale foranstaltninger for at begrænse den lokale forurening er ikke indeholdt i redegørelsen.

Forhold omkring rapportering og implementering er heller ikke medtaget i redegørelsen, og der er heller ikke vurderet om der finder overlapning af arbejde sted mellem de forskellige konventioner og aftaler.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]