[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Rensekilden

Forord

Rapporten er et resultat af et projekt under Aktionsplanen, Økologisk håndtering af spildevand i det åbne land. Formålet med denne rapport er at få overblik over, hvordan et grønt renseanlæg etableret i 1991 har vist sig at fungere. Der blev i 1999 lavet en måleserie, der afklarer, hvordan de enkelte dele i anlægget fungerer i henseende til de enkelte renseprocesser. Sideløbende forsøgtes anlægget driftsoptimeret, så dets fulde kapacitet udnyttes.

Projektet er gennemført af en projektgruppe fra Økosamfundet Dyssekilde i samarbejde med Rikke Bjerg, Bakkelandets Energi- og Miljøkontor. Projektgruppens medlemmer er Lisbeth Berg, Niels Gammelby, Klavs Krause og Christian Liisberg.

Rapporten er financielt støttet af Miljøstyrelsen via Aktionsplanen. Der gøres opmærksom på, at det ikke er Miljøstyrelsens holdninger, der kommer til udtryk i rapporten. Følgende styregruppe har ledsaget og givet værdifulde bidrag til udarbejdelsen af rapporten: Lisbeth Berg, Nordsjællands Miljø- og Energikontor; Hans Brix, WEMS; Niels Gammelby, Økosamfundet Dyssekilde; Mogens Henze, DTU; Jørgen Løgstrup, Transform (Landsforeningen Økologisk Byggeri) og Anne Smith, Miljøstyrelsen.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]