[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Netværks- og uddannelsesprojekt

3. Netværkets rolle

Formålet med at inddrage netværket i virksomhedernes miljøarbejde var at opbygge viden om miljøledelse både hos virksomhedens ressourcepersoner og i netværket. Desuden var formålet at skabe en dialog mellem virksomhed og myndighed. Dette skulle ske dels ved, at virksomheden brugte netværket som sparringspartner i virksomhedens praktiske miljøarbejde i form af hjælp til løsning af konkrete problemer, og dels ved at netværket skulle inddrages som undervisere på relevante kurser.

Som udgangspunkt var miljømyndighedernes rolle i projektet at informere virksomhederne om deres status i forhold til miljømæssige lovkrav.

Netværkets roller

Bedriftssundhedstjenestens rolle var rådgivning i forbindelse med arbejdsmiljøet, herunder arbejdspladsvurderinger.

El-forsyningsselskabernes rolle var at foretage en vurdering af den enkelte virksomhed med henblik på at gennemføre mulige forbedringer på energiområdet.

GA's miljøkonsulenter ydede konkret rådgivning under det praktiske miljøarbejde i virksomhederne og forestod kursusledelsen.

Efter det indledende møde hos virksomhederne, hvor netværket blev defineret, blev der afholdt et informationsmøde for repræsentanter fra de deltagende virksomheders netværk. De involverede kommuner, BST’ere og el-forsyningsselskaber var alle interesserede i at deltage i projektet.

På efterfølgende møder blev de enkelte netværksrepræsentanters opgaver diskuteret og præciseret. Det blev besluttet, at en repræsentant fra de involverede kommuner skulle holde et indlæg under kursusforløbet omhandlende kommunens rolle som henholdsvis rådgiver og myndighed. På samme kursus skulle alle kommunerne være repræsenteret, således at virksomhederne havde mulighed for at møde den medarbejder, de skulle samarbejde med under det videre forløb.

Derudover ville de respektive kommuner deltage i et møde på virksomhederne for at afklare eventuelle miljømæssige forhold, der skulle bringes i orden.

Ligeledes blev det besluttet, at en repræsentant fra virksomhedernes tilknyttede BST skulle holde et indlæg om arbejdspladsvurderinger under kursusforløbet. Efterfølgende ville en BST-medarbejder informere om arbejdspladsvurderinger på den enkelte virksomhed.

NESA skulle på el-forsyningsselskabernes vegne afholde et indlæg om energi under kursusforløbet, hvorefter en rådgiver fra elforsyningsselskaberne ville gennemføre et energisyn på de enkelte virksomheder.

Derudover kunne virksomheden inddrage kommunen, BST og elforsyningsselskabet efter behov i arbejdsgruppen.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]