Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt

Tabel 8.9
PAH-koncentrationer i grøntsager dyrket i Referencejord (ikke-forurenet), middelværdier. Enhed: µg/kg vådvægt (=ng/g vådvægt).

 
Stof

Afgrøde, antal prøver (n)

Squash

Salat

Kartoffel
med skræl

Kartoffel
uden skræl

Gulerod
med skræl

Gulerod
uden skræl

n=5 n=5 n=5 n=0 n=4 n=0
Acenaphthylen

<0,525

<0,525

<0,525

-

<0,5251

-

Fluoranthen

0,22

<0,144

1,9

-

0,22

-

Benzo(b+j)-fluoranthen

0,044

0,054

0,16

-

<0,0272

-

Benzo(k)-fluoranthen

<0,005

<0,005

<0,005

-

0,0052

-

Benzo(a)-pyren

<0,0181

<0,0182

<0,018

-

<0,0182

-

Indeno(1,2,3-cd)-pyren

<0,2

<0,2

<0,2

-

<0,2

-

1: Stoffet er konstateret eller målt i alle prøver
2: Stoffet er målt i en enkelt prøve, men er ikke konstateret i andre