Miljøspecifikationer for elektroniske tele- og dataprodukter 

Forord

Denne rapport omhandler projektet "Miljøspecifikationer for elektroniske tele- og dataprodukter", som er gennemført med støtte fra Miljøstyrelsen i perioden fra august 1998 til november 2000.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem Tele Danmark A/S, RAMBØLL, Afdelingen for Virksomhedsmiljø og Instituttet for Produktudvikling (IPU), DTU.

Tele Danmark A/S har været projektets leder og den primære målgruppe. Tele Danmark har stillet sine interne ressourcer til rådighed i alle projektets faser, ligesom Tele Danmark har været eksponent for den bredere målgruppe igennem hele projektet.

RAMBØLL har været projektleder for konsulentholdet, og har været ansvarlig for udvælgelsen af produkter til miljøvurdering (kapitel 1) og for udarbejdelsen af uddannelsesmateriale (kapitel 4) og den elektroniske håndbog (kapitel 5), samt for rapportering og projektartikler. RAMBØLL har desuden fungeret som sparringspartner for IPU i forbindelse med dataindsamling til projektets miljøvurderinger, og RAMBØLL har desuden deltaget i udarbejdelsen af metoden til miljøspecifikation.

IPU har været ansvarlig for miljøvurderingen af de fire udvalgte produkter (kapitel 2), og har i samarbejde med RAMBØLL udarbejdet metoden til miljøspecifikation og grønt indkøb af teleprodukter (kapitel 3).

Projektets stab har primært omfattet følgende personer:

Jørgen Kjær Jensen, Tele Danmark A/S
Erik Laursen, Tele Danmark A/S
Eli Borch, Tele Danmark A/S
Kristian Steffensen, Tele Danmark A/S

Stig Hirsbak, RAMBØLL
Jens Legarth, RAMBØLL
Pelle Eiland, RAMBØLL

Johan Chr. Gregersen, IPU
Hanne Erichsen, IPU

En række leverandører til Tele Danmark har medvirket i dataindsamlingen til livscyklusvurderingerne.

Rapporten er udarbejdet med tilskud fra Rådet vedr. genanvendelse og mindre forurenende teknologi. Det skal bemærkes, at de fremsatte synspunkter ikke nødvendigvis dækkes af Rådet eller Miljøstyrelsen.