Bilagsrapport til "Evaluering af Værditabsordningen"; arbejdsnotat 2

Bilag C Interviewede organisationer og personer

Følgende medarbejdere i vurderingssekretariater, skyldråd og vurderingsråd er blevet interviewet:
Alice ? fra Skibby Kommune, vurderingssekretariatet under Frederiksborg Amts Skyldråd Vestre Skyldkreds. Alice havde erfaring med offentlig vurdering af enkelte forurenede ejendomme i Skibby Kommune. 15-3-00.
Annemarie Christensen fra Roskilde Kommune, vurderingssekretariatet under Roskilde Amts Skyldråd. Annemarie havde erfaring med offentlig vurdering af forurenede parceller i Roskilde Kommune. 16-03-00.
Jytte Jessen fra Roskilde Amts Skyldråd. Jytte er sekretariatsmedarbejder i skyldrådet og varetager bl.a. klagesager som også har indbefattet klager i forbindelse med vurdering af forurenede ejendomme. 16-03-00.
Gert Gjerskov Pedersen, vurderingsformand og skyldrådsformand i Roskilde Amts Skyldråd. Geert er overordnet ansvarlig for de offentlige vurderinger i Gundsø og skyldrådsformand for hele Roskilde Amts Skyldråd. 16-03-00.

Alle interview er foretaget via telefon.

Følgende ejendomsmæglere er blevet interviewet:
Erik Stenholt fra Nybolig i Dalum, Odense. Erik havde erfaring med forurenede ejendomme, dog mest gennem handel med ejendomme som var oprensede eller var garanteret oprensning. 14-3-00.
Ole Bo fra EDC-mæglerne i Skagen. Ole Bo har forsøgt at handle enkelte forurenede ejendomme i Skagen - men det er i alle tilfælde endt med at de er blevet oprenset før salg. Han har udbredt kendskab til området ved Skagen Markjorder som er tjæreforurenet. 14-3-00.

Alle interview er foretaget via telefon.

Følgende personer i realkreditinstitutterne blev interviewet:
Carsten Nøddebo fra Realkredit Danmark. Carsten er souschef for den centrale kreditafdeling, som stod for håndteringen af alle sager som involverer jordforurening.
Hans Kure fra BRF kredit. Hans er kvalitetschef for kvalitetssikringsafdelingen, der koordinerede håndteringen af sager som involverer jordforurening.
Henrik Hougaard fra Nykredit. Henrik er informationschef i Nykredit.

Desuden interviewede vi Trineke Borch fra Realkreditrådet. Trineke er jurist og hun varetager realkreditinstitutternes interesse i forholdet til det offentlige og har jordforurening som en del af hendes område. Trineke deltog i sin tid i både jordforureningsudvalget og værditabsudvalget.

Interviewene blev alle foretaget ved personlige møder torsdag d. 13. marts 2000.

De interviewede grundejere fremgår af nedenstående tabel:

Se her!

Til brug for casestudierne blev der foretage følgende interview:
Salg af Skrænten 29 i Hjørring. Baseret på interview med Peter Overgaard fra Odense (P. Overgaard solgte skrænten 29 i 1995) 30-03-00 og interview med ejendomsmægler Kaj Hansen, som var mægler ved salget af ejendommen 31-03-00.

Alle interview er foretaget via telefon.