Barrierer og potentiale for momsnedsættelse på reparationsydelser

Forord

Projekts formål er at skabe grundlag for at vurdere hensigtsmæssige økonomiske virkemidler og initiativer, der kan påvirke forbrugeradfærden i relation til reparation og genbrug med henblik på at forebygge affaldsfrembringelsen. Målet med projektet er således at udpege en række produktgrupper, der ud fra et affaldsforebyggende perspektiv kan være relevante at reparere samt at vurdere, hvilke økonomiske virkemidler, som f.eks. en momsnedsættelse, tilskud eller gebyr/afgift, der vil kunne finde anvendelse.

Målgruppen for projektet er primært offentlige myndigheder, der ønsker grundlag for at vurdere momsnedsættelse som virkemiddel med henblik på at forebygge affaldsfrembringelse og øge genanvendelsen.

Projektet "Barriere og potentiale for momsnedsættelse på reparationsvirksomheder" er gennemført i perioden januar til marts 2001. Projektet har modtaget 100% tilskud fra udviklingsordning - affald/genanvendelse under Miljøstyrelsens program for renere produkter.

KPMG C.Jespersen er projektansvarlig for projektet, der er gennemført i et tæt samarbejde mellem KPMG's miljøafdeling og KPMG's skatteafdeling ved:
Statsaut. revisor Jens Frederiksen
Cand.tech.soc. Dorthe Nedermark
Cand.merc.jur. Lone Gjørret
Cand.jur. Mette Juul
Cand.jur. Claus Kirketerp.

Projektet er fulgt af Miljøstyrelsen ved
Berit Hallam
Lone Kielberg
Mette Skovgaard
Mette Hyldebrandt.

Som led i projektet har MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning foretaget en telefonisk undersøgelse af forbrugernes holdning til reparation og genbrug af de fundne produktgrupper.