Etablering af regenereringsanlæg til plastaffald  hos LEGO System A/S 

Kap 8. Testanlæg for Dansk industri.

LEGO System A/S ønsker at medvirke til at fremme genanvendelsen af plast. Vi vil gerne medvirke til, at der genanvendes så meget som overhovedet muligt. Dette skal naturligvis foregå indenfor velovervejede rammer med hensyn til miljømæssige påvirkninger ved genanvendelsen og den økonomiske omkostning.

Derfor stiller LEGO System A/S anlægget til rådighed for andre danske plast-producenter, der måtte ønske at få foretaget test på sorteringsanlægget for at få klarlagt evt. muligheder for at genanvende deres plastaffald.

Faktorer som peger i retningen mod at investere i et sorteringsanlæg er følgende:
Materialet, som skal genanvendes, har en høj indkøbspris. Det gør differencen imellem produktionsomkostningerne og den pris, man kan få for det regenerede materiale, høj og dermed tilbagebetalingstiden kort.
Mængden. Det er klart, at jo større mængder der køres igennem anlægget jo hurtigere vil investeringen blive tjent hjem.
Anlægsinvestering. Man må forvente, at når teknologien bliver mere kendt og anvendt, falder priserne på det udstyr som skal til. Der kan naturligvis også ske en videre teknologisk udvikling, som gør at anlægget kan gøres billigere/bedre.

Det er derfor svært at give et endeligt svar på, hvor store mængder man skal have inden, det er en god forretning. Dette er man nød til at regne på i hvert enkelt tilfælde. LEGO vil være behjælpelig med data til et realistisk budget for firmaer, som overvejer at investere i et ligende anlæg.

Interesserede firmaer bedes henvende sig til følgende afdeling:

LEGO System A/S
Plastforarbejdningen
Kornmarken
7190 Billund

Telefonisk kan der rettes henvendelse til Projektleder Anders Christiansen på telefon 79506762.