Etablering af regenereringsanlæg til plastaffald  hos LEGO System A/S 

Kap 7. Økonomi

7.1.1 LEGO´s investering i anlægget
7.1.2 Tilbagebetalingstiden for anlægget

7.1.1 LEGO´s investering i anlægget

LEGO System A/S har investeret 7,4 millioner kr. i det komplette anlæg, som består af kværne, silo-, transport-, sorterings- og ekstruderanlæg. Selve sorteringsanlægget udgør 3,2 millioner kr. LEGO Company har derudover brugt 1,3 millioner kr. i bygningsomkostninger.

Der er ydet tilskud fra Miljøstyrelsen, som har bidraget med 1,5 millioner kr. til projektet. Tilskuddet er ikke medtaget i de ovenstående tal for investeringens størrelse for LEGO Company, og kan derfor fratrækkes den samlede investering på 8,7 millioner kr.

7.1.2 Tilbagebetalingstiden for anlægget

Ud fra de erfaringer LEGO Company har med anlægget efter et halvt års indkøring og drift er den forventede tilbagebetalingstid knap 4 år.

Det er dog udfra en række forudsætninger, som antages også vil være gældende i perioden fremover. Den vigtigste faktor i den forbindelse er helt klart indkøbs-prisen på ABS plast.

Stigende priser på plastråvarer – især specielle typer og kvaliteter – ses for tiden. Dette er medvirkende til reduktion af tilbagebetalingstiden for anlægget, og dermed forbedring af totaløkonomien i genanvendelse af plast.