Dokumentation af offentlige grønne indkøb

4. Litteraturliste

Aftalen om offentlige grønne indkøb Frivillig aftale af 3. november 1998 om miljø- og energibevidste indkøb i kommuner og amter.

Ifølge aftalen er parterne enige om, at hele den offentlige sektor bør inddrage miljøforhold ved indkøb og forbrug og at arbejde for, at alle kommuner og amter gennemfører en miljø- og energibevidst indkøbspolitik, analogt til de krav, der er fastlagt for statsinstitutioner i cirkulære nr. 26 af 7. februar 1995. De enkelte kommuner fastsætter mål, vælger indsatsområder samt udarbejder planer for, hvordan målene nås.

Cirkulære om miljø- og energihensyn ved statslige indkøb Miljø- og Energiministeriets cirkulære nr. 26 af 7. februar 1995 om miljø- og energihensyn ved statslige indkøb.

Ifølge cirkulæret skal alle statslige institutioner foretage miljøbeviste indkøb ved at inddrage miljøforhold ved indkøb af produkter og tjenesteydelser på lige fod med andre hensyn f.eks. pris, kvalitet, leveringsbetingelser m.v. Endvidere skal foretages energiøkonomisk vurdering ved indkøb af energiforbrugende apparater.

Til implementering heraf skal statsinstitutioner formulere en miljø- og energibevidst indkøbspolitik, udarbejde handlingsplan for gennemførelse heraf samt løbende dokumentere de opnåede resultater. Indkøbspolitik og handlingsplan skal fremsendes til Miljøstyrelsen senest 1. februar 1996.

Finansministeriet Rapport "Indkøb og konkurrence på de kommunale serviceområder, Maj 2000"
Forprojekt Forprojekt - "Dokumentation af offentlige grønne indkøb" - er gennemført af KPMG for Miljøstyrelsen og særskilt afrapporteret til Miljøstyrelsen ved projektrapport af 10. juni 1999.
Miljøbeskyttelsesloven Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. Lovbekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998
Notat fra Danmarks Statistik Notat "Opgørelse af benchmarktotal for det offentlige varekøb", 2000. Notatet er vedlagt som bilag 3
Spørgeskemaundersøgelse Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført af KPMG og afrapporteret til Miljøstyrelsen ved særskilt rapport: "Dokumentation af offentlige grønne indkøb - Sammenfatning og analyse af spørgeskemaundersøgelse" af 23. november 2000