Økonomisk konsekvensvurdering af ny luftvejledning

9. Endeligt udkast til ny vejledning

Som konklusion på de i kapitlerne 7 og 8 refererede høringssvar og drøftelser besluttede Miljøstyrelsen i februar 2001, at den ville udarbejde et nyt udkast til den nye luftvejledning, og at Konsulenten skulle afvente fremkomsten heraf, idet man da ønskede dette udkast konsekvensvurderet i stedet for høringsudkastet.

Det nye udkast fremkom i april 2001 og drøftedes på møder i Følgegruppen i april/maj 2001, hvorefter Miljøstyrelsen den 2001.05.17 fremsendte sit endelige udkast.

I både det andet og det endelige udkast har Miljøstyrelsen stillet sig lydhør og imødekommende over for en række af høringssvarene. Endvidere har dk-TEKNIK i besvarelse af den i afsnit 8.7 omtalte henvendelse stillet forskellige forslag til ændrede emissionsgrænseværdier for NOx fra eksisterende fyringsanlæg.

Som følge heraf adskiller det endelige udkast sig så væsentligt fra høringsudkastet, at Konsulenten har valgt at foretage den ønskede konsekvensvurdering i et særskilt dokument.

Uanset, at det pr. 2001.01.31 foreliggende udkast til nærværende rapport derved er blevet mindre aktuelt, har Konsulenten valgt at vedlægge det i en lettere bearbejdet form til den endelige rapport i forventning om, at i det mindste kapitlerne 3 om luftvejledningens gyldighedsområde, 4 om forholdet mellem BREFs og luftvejledningen og 7 om de modtagne besvarelser vil kunne have en generel interesse.

Nærværende dokument er således et bilag, benævnt Bilagsrapporten, til Konsulentens endelige besvarelse af den stillede opgave.