Miljøstyring i plastindustrien

2. Forudsætninger for projekterne

Som den første brancheforening i Danmark vedtog Plastindustrien i 1991 en miljøpolitik. I december 1996 blev miljøpolitikken revideret, men det grundlæggende i politikken blev ikke ændret.

Det fremgår af miljøpolitikken, at Plastindustrien vil styrke plastvirksomhedernes forretningsgrundlag og fremme branchens image ved at:
Medvirke til en forbedring af såvel det eksterne miljø som arbejdsmiljøet
Udbrede forståelsen for betydningen af en aktiv indsats på miljøområdet.

Miljøpolitikken fastslår endvidere, at Plastindustrien vil bistå og vejlede medlemmerne i deres bestræbelse på at forbedre miljøet.

I sammenhæng med den vedtagne politik, gennemførte Plastindustrien efterfølgende flere projekter på miljøområdet, startende med "Renere teknologi i Plastindustrien" og "Brancheenergianalyse". To projekter, der er en naturlig forudsætning for at indføre miljøstyring på virksomhederne.

I september 1994 afholdt Plastindustrien en temadag, hvor repræsentanter fra Miljøstyrelsen, certificeringsorganer og plastforarbejdende virksomheder fortalte om deres syn på miljøstyring. Efterfølgende udtrykte mange af Plastindustriens medlemsvirksomheder interesse for at deltage i et brancheprojekt om miljøstyring.

Som en konsekvens heraf vedtog Plastindustrien at søge om støttemidler fra tilskudsordningen "Miljøstyring og miljørevision i danske virksomheder", som i perioden 1995-2001 har givet støtte til de 3 gennemførte projekter Miljøstyring I og II samt Miljøstyring og plast – formidling og økonomi.